فهرست مطالب

تحقیقات بتن ایران - سال پانزدهم شماره 2 (تابستان 1401)

مجله تحقیقات بتن ایران
سال پانزدهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجتبی نیلی*، علی اکبر رمضانیان پور، جعفر سبحانی، امیر مازیار رئیس قاسمی صفحات 9-15
    پوسته شدگی در مجاورت نمک های یخ زدا یکی از چالش های اساسی دوام در روسازی های بتنی در مناطق سردسیر شناخته می شود. در این تحقیق اثر دوده سیلیس و مواد هوازا در روسازی های بتنی با سه نسبت آب به سیمان 35/0، 4/0 و 45/0 بر مقاومت فشاری، مقاومت الکتریکی و دوام بتن در برابر پوسته شدگی در مجاورت نمک یخ زدا بررسی شده و ساختار میکروسکوپی با استفاده از روش تخلخل سنجی جیوه و تصاویر میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاکی از آن است که بهترین عملکرد در آزمایش پوسته شدگی متلعق به نمونه حاوی دوده سیلیس و مواد هوازا می باشد. نتایج تخلخل سنجی جیوه نشان داد که دوده سیلیس ضمن اصلاح ریزساختار باعث کاهش حجم حفرات کل و شعاع حفره بحرانی نسبت به طرح شاهد گردیده است و از سوی دیگر به علت فعالیت پوزولانی مناسب حجم حفرات کوچکتر از 10 نانو متر را افزایش داده است. تصاویر میکروسکوپ الکترونی طرح ها حاکی از آن است که دوده سیلیس به علت فعالیت پوزولانی موثر باعث متراکم تر شدن ژل گردید. تصاویر طرح های هوادار حاکی از تشکیل حباب های کروی ، پایدار و دارای توزیع یکنواخت می باشد که مشاهدات ریز ساختاری، یافته های ماکروسکوپی از جمله دوام پوسته شدگی، مقاومت فشاری و مقاومت الکتریکی را تایید می نماید.
    کلیدواژگان: پوسته شدگی، ریزساختار، دوده سیلیس، مواد هوازا، روسازی بتنی
  • سید میثم حسن ونهری، مجید قلهکی* صفحات 21-31
    رابطه ی مقاومت فشاری بتن سن t روزه برحسب 28 روزه در ACI 209 فقط برای سیمان های نوع 1 و نوع 3 محاسبه شده است. این رابطه برای سیمان نوع 2 در ACI و دیگر تحقیقات موجود نیست. همچنین چنین رابطه ای برای بتن های حاوی خرده لاستیک نیز تا کنون توسط محققین مطرح نشده است. در این مقاله به طور آزمایشگاهی به بررسی رابطه ی مقاومت فشاری سن t روزه بتن برحسب سن 28 روزه آن برای بتن های ساخته شده با سیمان نوع 2 و بتن های حاوی خرده لاستیک پرداخته شده است. برای این منظور از سه عیار سیمان 350 ،400 و kg/m³ 450 و دو نسبت آب به سیمان 5/0 و 65/0 استفاده شده و خرده لاستیک با نسبت های 5 تا 20 درصد حجمی جایگزین ماسه گردیده است. در رابطه بدست آمده مقادیر α و β برای بتن های حاوی سیمان نوع 2 به ترتیب 13/3 و 91/0 و در بتن های حاوی خرده لاستیک به ترتیب 32/3 و 9/0 بدست آمد.
    کلیدواژگان: مقاومت فشاری، سن بتن، سیمان نوع 2، خرده لاستیک، نسبت آب به سیمان
  • حامد باصر، طالب مرادی شقاقی، حسن افشین*، رضا صالح اهری، سعید میررضایی صفحات 33-49
    هدف از پژوهش حاضر بررسی آزمایشگاهی و عددی تاثیر همزمان PET و الیاف فولادی بر روی خصوصیات ریولوژیکی بتن خودتراکم، مقاومت خمشی و منحنی تنش-کرنش فشاری بتن خودتراکم می باشد. بدین منظور 30 طرح اختلاط به روش سطح پاسخ (RSM) با ترکیب درصدهای مختلف متغیرهای PET، الیاف فولادی، پودرسنگ و فوق روان کننده طراحی گردید. نتایج نشان داد با افزایش درصد PET و درصد الیاف ویسکوزیته بتن کاهش یافته است. همچنین بیشترین مقاومت خمشی از ترکیب %4/0 الیاف، % 8 PET و %1 فوق روان کننده حاصل گردیده است. منحنی های تنش - کرنش رسم شده برای طرح های مورد بررسی نشان دادند الیاف فولادی در قسمت صعودی منحنی تنش - کرنش تاثیر چندانی نداشته و موجب بهبود پایداری در قسمت نزولی منحنی تنش - کرنش شده است. همچنین ذرات PET موجب کاهش شیب قسمت صعودی منحنی تنش - کرنش شده است. به طور کلی الیاف فولادی و PET، موجب شکست نرم نمونه ها شده به صورتی که PET موجب افزایش کرنش نظیر حداکثر مقاومت فشاری شده و الیاف فولادی موجب افزایش کرنش گسیختگی بتن شده است.
    کلیدواژگان: PET، الیاف فولادی، RSM، مقاومت خمشی، منحنی تنش-کرنش فشاری
  • سیده مائده معینی*، جواد رزاقی لنگرودی صفحات 51-64

    دالهای مجوف بتنی به علت مزایای زیادی که از لحاظ عملکردی و اقتصادی دارند، امروزه به یکی از سیستم های پرکاربرد در سقف ساختمانها و عرشه پلها تبدیل شده اند. با وجود تحقیقات و مطالعات عددی و آزمایشگاهی جامعی که بر روی دالهای مجوف و عملکرد آنها صورت گرفته است، اطلاعات اندکی درباره رفتار بعد از ترک این نوع دالها وخصوصا ویژگی سخت شدگی کششی در آنها وجود دارد. رفتار بعد از ترک عمدتا در دالها و تیرهای توپر مورد مطالعه قرار گرفته است و در این میان دالهای مجوف کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. در این تحقیق 9 رابطه معروف تنش-کرنش کششی بتن که اثر سخت شدگی کششی نیز در آنها لحاظ شده، مورد مطالعه قرار گرفته و کارایی آنها در پیش بینی رفتار دالهای مجوف بتنی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور یک برنامه کامپیوتری بر مبنای مدل لایه ای برای تحلیل دالها و تیرهای سوراخدار ارایه شده است. در نهایت با به کارگیری روابط تنش-کرنش کششی مذکور برای بتن در برنامه کامپیوتری و مقایسه نتایج عددی با نتایج آزمایشگاهی بهترین رابطه کششی بتن برای پیش بینی رفتار دالهای مجوف بتن مسلح بعد از ترک معرفی و پیشنهاد میگردد.

    کلیدواژگان: دال مجوف، رفتار بعد از ترک، خمش، سخت شدگی کششی، مطالعات عددی
  • رضا خدابخشی، امین جعفرنیا، محمد فیاض*، سعید محمد صفحات 65-78

    در سال های اخیر، کاربرد الیاف مصنوعی به منظور بهبود خواص مکانیکی توسعه چشم گیری داشته است. استفاده از هر یک از انواع الیاف منجر به بهبود برخی خواص و ضعیف شدن سایر ویژگی ها شده است. بکارگیری همزمان چند نوع الیاف با نسبتهای طراحی شده می تواند خواص اشاره شده را بطور همزمان ارتقاء داده و از ضعف های احتمالی جلوگیری نماید. در این تحقیق تاثیر الیاف با درصدهای حجمی مختلف بر مقاومت فشاری، خمشی و کششی نمونه ها در سنین مختلف نسبت به نمونه شاهد سنجیده شده است. در این تحقیق با استفاده از ترکیب همزمان الیاف فولادی، بارچیپ و ماکروسنتتیک در نسبت های مختلف ترکیبی، عملکرد بتن مورد آزمایش قرار گرفته است. در این میان بتن های الیافی هیبرید بهترین عملکرد را در آزمون های کششی، فشاری، خمشی و جذب انرژی از خود نشان داده است. با توجه به نتایج آزمایشگاهی و استفاده از بازه وسیعی در نسبت های اختلاط الیاف، می توان نوع و نسبت بهینه اختلاط را در بتن الیافی هیبریدی توصیه نمود.

    کلیدواژگان: بتن الیافی، الیاف فولادی، الیاف بارچیپ، الیاف سنتتیک، فشار
  • سید فتح الله ساجدی*، حسن جلیلی فر صفحات 79-96

    تحقیق آزمایشگاهی حاضر به بررسی دو خاصیت مکانیکی و به ویژه دوام بتن های تماما بازیافتی حاوی پوزولان های زیولیت طبیعی، میکروسیلیس و خاکستربادی پرداخته است. بتن های بازیافتی متشکل از درشت دانه های بتنی بازیافت شده و حاوی درصدهای مختلف جایگزینی میکروسیلیس، خاکستربادی و زیولیت طبیعی می باشند. در مجموع 11 طرح اختلاط ساخته شدند که شامل بتن معمولی مرجع، بتن %100 بازیافتی بدون پوزولان و 9 طرح اختلاط از بتن های تماما بازیافتی حاوی مواد پوزولانی مذکور به صورت کاربردهای جداگانه می-باشند. برای بررسی و مقایسه برخی از خواص مکانیکی و به ویژه خواص وابسته به دوام این نوع بتن ها، در بازه سنی 28 تا 91 روزه، مقاومت فشاری، در بازه سنی 28 روزه سرعت انتشار امواج فراصوت، و در بازه سنی 180 روزه نیز آزمایش های جذب آب غوطه وری، جذب آب مویینه، مقاومت ویژه الکتریکی و ضریب هدایت الکتریکی نمونه های ساخته شده از این نوع بتن ها، اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادند که گرچه جایگزینی کامل درشت دانه های بازیافتی در این نوع بتن ها منجر به افت مقاومت فشاری آنها نسبت به بتن مرجع می شود، ولی جایگزینی مواد پوزولانی مانند میکروسیلیس در بتن های تماما بازیافتی قادر است تا منجر به کسب مقاومت فشاری بیش تری نسبت به بتن مرجع گردد. هم چنین میزان افت خواص وابسته به دوام در بتن های تماما بازیافتی بدون پوزولان نسبت به بتن مرجع، در مقایسه با افت حاصله در خواص مکانیکی به مراتب بیش تر است. با این حال به دلیل تغییر در ساختار شیمیایی بتن های بازیافتی ناشی از مواد پوزولانی مانند زیولیت طبیعی، برخی از خواص وابسته به دوام این بتن ها در مقایسه با بتن های معمولی، تغییر محسوسی نداشتند.

    کلیدواژگان: سنگدانه بازیافتی، بتن بازیافتی، خواص مکانیکی، دوام، پوزولان
  • علی ملکی، امیرمحمد رمضانیانپور*، ایرج محمودزاده کنی صفحات 97-109

    پوزولان ها، مواد آلومینو-سیلیکاتی هستند که جایگزینی بخشی از سیمان با آن ها، به بهبود خواص دوامی بتن کمک می کند. همچنین، با تولید کمتر سیمان و کاهش تولید کربن دی اکسید ناشی از آن، به محیط زیست و توسعه پایدار کمک می کنند. یکی از کاربردهای پوزولان ها در بتن خودتراکم است، بتنی که به دلیل ویژگی هایش مورد اقبال واقع شده است. از طرفی یکی از موضوعات دوامی، میزان مقاومت بتن در چرخه های ذوب و انجماد در مجاورت نمک یا همان پوسته شدگی است که با تخریب سطح، دوام بتن را تحت الشعاع قرار می دهد. در برخی تحقیقات پیشین، استفاده از ترکیبات دوگانه (یک نوع پوزولان در کنار سیمان) و سه گانه (دو نوع پوزولان در کنار سیمان)، علی رغم بهبود عملکرد دوامی بتن، مقاومت در برابر پوسته شدگی را کاهش داده است. از طرفی تحقیقات درباره پوسته شدگی ترکیبات سه گانه و چهارگانه (سه نوع پوزولان در کنار سیمان) بسیار محدود بوده است. بدین سبب هدف از این تحقیق، مطالعه و مقایسه تاثیر ترکیبات دوگانه، سه گانه و چهارگانه بر پوسته شدگی بتن خودتراکم، بوده است. بدین منظور از درصدهای 0، 10 و 20 از دو پوزولان تراس و پومیس در کنار 10% میکروسیلیس در 9 طرح هوازایی نشده و 2 طرح 3% هوازایی شده استفاده شد. نتایج نشان داد که یک ترکیب سه گانه، بهترین مقاومت پوسته شدگی را در بین ترکیبات بدون هوازایی کسب کرد. همچنین بین ترکیبات هوازایی نشده، طرح های حاوی ترکیبات دوگانه و سه گانه بر خلاف ترکیبات چهارگانه، مقاومت مناسبی در برابر پوسته شدگی داشتند. ضمنا هوازایی مقدار پوسته شدگی ترکیبات پوزولانی را کاهش محسوسی داد.

    کلیدواژگان: بتن خودتراکم، ترکیب دوگانه، سه گانه و چهارگانه، پوسته شدگی
  • کمیل مومنی* صفحات 111-121
    در این تحقیق، مشخصات مکانیکی و دوام ملات های پلیمری اصلاح شده با پلیمر استایرن بوتادین رزین (SBR) و حاوی پودر شیشه و سرباره مسلح شده با الیاف ترکیبی مورد بررسی قرار گرفته است. طرح های اختلاط مختلف حاوی و فاقد SBR با در نظر گرفتن مقادیر متفاوت پودر شیشه و سرباره به صورت مجزا و ترکیبی و علاوه بر آن ها اثر حضور مجزا و ترکیبی الیاف شیشه، پلی پروپیلن و فولادی مورد بررسی گرفته است. در تمام طرح های حاوی الیاف، مقاومت کششی و خمشی افزایش یافته است. همچنین حضور SBR باعث بهبود این مقاومت ها شده است. بالاترین بهبود مقاومت خمشی نهایی در ملات های پلیمری اصلاح شده حاوی الیاف ترکیبی پلی پروپیلن، شیشه و فولادی بوده است. این طرح ها با حضور 10% پودر شیشه، 10% سرباره، و 5% پودر شیشه و 5% سرباره بترتیب 05/36، 84/31 و 06/41 درصد افزایش نسبت به طرح شاهد نشان داده اند. ملات های پلیمری اصلاح شده دارای مقادیر چقرمگی T_150^D بالاتری نسبت به طرح های بدون پلیمر بوده اند و حضور SBR به شکل قابل توجهی جذب انرژی را بهبود داده است. همچنین در طرح هایی که از 5% سرباره و 5% پودر شیشه استفاده شده است، مقادیر جذب انرژی بیشتر بوده است. استفاده از پلیمر SBR تاثیر بسیار زیادی در بهبود دوام در برابر محیط اسیدی داشته است. این تاثیر هم در کاهش افت وزن نمونه ها پس از قرارگیری در اسید سولفوریک و هم در بهبود مقاومت باقیمانده پس از قرارگیری در اسید مشاهده شده است.
    کلیدواژگان: ملات پلیمری اصلاح شده، SBR، جذب انرژی، دوام، الیاف
|
  • Mojtaba Nili *, Ali Akbar Ramezanianpour, Jafar Sobahni, A. M. Raeiss Ghasemi Pages 9-15
    Salt scaling of concrete pavements is known as a serious problem in cold regions. In the present study the effect of water-binder (W/B) ratio, silica fume and air entraining on the salt scaling resistance, compressive strength and electrical resistance were investigated. Microstructure of the concretes was assessed by mercury intrusion porosimetry and scanning electron microscope. Water-binder ratios were 0.35, 0.40 and 0.45. Silica fume was used, by 8% weight of cement, in the predetermined mixtures. The results showed that the best salt scaling resistance was correspondent to the air entrained silica fume specimens. By reducing the water-binder ratio, the amount of surface scaling was decreased. The MIP results declared that silica fume refined the microstructure and also decreased the total porosity and critical pore radius compared with those for the reference specimens. Furthermore, the MIP results of the silica fume specimens declared that the pores smaller than 10 nano were increased, due to the effective pozzolanic reaction. The scanning electron microscope images showed that the concrete containing silica fume had a denser gel compared with those for the reference ones. Introducing silica fume into the specimens had remarkable effect on the later age electrical resistance of the concrete. It was concluded that the highest electrical resistance belonged to the durable specimens. The results of the present study clarify how the micro structure may influence the salt scaling resistance of concrete pavement, this achievement will surely reduce the cost of rehabilitation of concrete pavements in the cold regions.
    Keywords: Salt scaling: Microstructure, : Silica fume, : air-entrainment, : Concrete pavement
  • Seyyed Meysam Hasan Vanhari, Majid Gholhaki * Pages 21-31
    Relationship between the compressive strength of concrete in terms of the age of concrete is set out in the American Concrete Institute Regulations for Type I and Type III Cement. In this study, the relationship between compressive strength in terms of the age of concrete containing Portland Cement Type II has been experimentally investigated. The relationship has also been explored for crumb rubberized concrete. For this purpose, three cement contents: 350, 400 and 450 kg / m³, as well as two water-to-cement ratios of 0.5 and 0.65, and crumb rubber with ratios of 5 to 20% by the Volume of sand have been used. In the relations obtained, α and β values for the ordinary concretes containing cement type II are 3.13 and 0.91, respectively, while for the crumb rubberized concrete are 3.32 and 0.9, respectively. In this study, the relationship between compressive strength in terms of the age of concrete containing Portland Cement Type II has been experimentally investigated. The relationship has also been explored for crumb rubberized concrete. For this purpose, three cement contents: 350, 400 and 450 kg / m³, as well as two water-to-cement ratios of 0.5 and 0.65, and crumb rubber with ratios of 5 to 20% by the Volume of sand have been used. In the relations obtained, α and β values for the ordinary concretes containing cement type II are 3.13 and 0.91, respectively, while for the crumb rubberized concrete are 3.32 and 0.9, respectively.
    Keywords: compressive strength, Concrete Age, Cement Type II, Crumb rubber, Water to cement ratio
  • Hamed Basser, Taleb Moradi Shaghaghi, Hasan Afshin *, Reza Saleh Ahari, Saeed Mirrezaei Pages 33-49
    The aim of this study is the experimental and numerical investigation of the simultaneous effect of PET and steel fibers on the rheological properties, flexural strength, and compressive stress-strain curve of self-compacting concrete. For this purpose, 30 mixing designs by response surface method (RSM) were designed by combining different percentages of PET, steel fibers, stone powder, and superplasticizer variables. The results demonstrate that with increasing the percentage of PET and steel fibers, the viscosity of concrete decreased. Also, the highest flexural strength was obtained from the combination of 0.4% fibers, 8% PET, and 1% superplasticizer. The stress-strain curves plotted for the mixtures showed that the steel fibers had little effect on the ascending part of the stress-strain curve and improved the stability on the descending part of the curve. PET particles also reduce the slope of the ascending part of the stress-strain curve. In general, Steel fibers and PET caused the soft failure of the samples so that PET increased the strain corresponding to the maximum compressive strength, and steel fibers increased the rupture strain of concrete.
    Keywords: PET, steel fibers, RSM, Flexural strength, COMPENSIVE STRESS-STRESS CURVE
  • Maedeh Moeeni *, Javad Razzaghi Langroudi Pages 51-64

    This study aims to investigate several well-known stress-strain relationships for tensile concrete in literature and introduces the most appropriate one for predicting flexural behaviour of reinforced concrete hollow core slabs in post cracking phase. Despite comprehensive experimental and numerical researches that are conducted to understand the performance of hollow core slabs, limited information exists about post cracking behavior and specifically the tension stiffening characteristic of this system. In the current study some relationships that were proposed by other researchers for reinforced concrete in tension and flexure are concerned. Numerical analyses were performed by a program based on a layered approach which was specifically developed for analysis of voided slabs. Different tension relationships for concrete from previous literature were implemented in the code and the numerical results were compared with experimental results. Eventually, the most appropriate tension relationship of concrete for predicting post cracking flexural behavior of hollow core slabs will be proposed.

    Keywords: Hollow core slab, post cracking behavior, flexure, tension stiffening, numerical study
  • Reza Khodabakhshi, Amin Jafarniya, Mohammad Fayyaz *, Saeed Mohammad Pages 65-78

    In recent years, the use of synthetic fibers to improve mechanical properties and reduce the shrinkage of fresh and hardened concrete, increase energy absorption and impact resistance of concrete, and replace thermal reinforcement with fibers have greatly expanded. The use of various types of fiber has led to the improvement of some properties and the weakening of other properties. Simultaneous use of several types of fibers with designed ratios can enhance the mentioned properties simultaneously and prevent possible weaknesses. In this study, the effect of fibers with various volumetric percentages on compressive, flexural and tensile strength of the samples at different ages compared to the control sample has been measured. The simultaneous combination of steel, barchip and macro-synthetics fibers with different ratios, compressive performance, flexural and tensile performance of concrete has been tested. Among the constructed concretes, the best performance of reinforced concrete with steel fibers in different tensile, compressive, and bending strengths has shown that these fibers perform better than other constructed samples. In hybrid fiber concrete, the best performance in bending and compressive strength and tensile strength has been related to hybrid fiber concrete consisting of macrosynthetics fibers and steel fibers.

    Keywords: Fiber concrete, steel fibers, Barchip fibers, Synthetic fibers, Compressive
  • Seyed Fathollah Sajedi *, Hasan Jalilifar Pages 79-96

    This experimental research has investigated in particular the durability of fully recycled concrete containing natural zeolite (NZ), microsilica (SF) and fly ash (FA) pozzolans. Recycled concretes consist of recycled concrete aggregates and contain different percentages of replacement of SF, FA and NZ. A total of 11 mixing designs were constructed, including plain reference concrete (RC), 100% recycled concrete without pozzolans, and 9 mixing designs of fully recycled concretes containing the mentioned pozzolanic materials as separate applications. To evaluate and compare some mechanical properties and especially properties related to the durability of this type of concrete, in the age range of 28- to 91-day, compressive strength (CS), in the age range of 28-day the ultr-pulse velocity, and in the age range of 180-day immersion water absorption, capillary water absorption, electrical resistivity and electrical conductivity of specimens made of this type of concretes, were measured. The results showed that although the complete replacement of recycled aggregates in this type of concrete leads to a decrease in their CS compared to the RC, but the replacement of pozzolanic materials such as SF in fully recycled concrete can lead to gain more CS than RC. Also, the rate of loss of durability properties in fully recycled concretes without pozzolans is much higher than the loss of mechanical properties compared to the RC. However, due to changes in the chemical structure of recycled concretes from pozzolanic materials such as NZ, some of the durability properties of these concretes did not change significantly compared to RC.

    Keywords: recycled aggregate, Recycled concrete, Mechanical properties, Durability, pozzolan
  • Ali Maleki, Amir Mohammad Ramezanianpour *, Iradj Mahmoudzadeh Kani Pages 97-109

    Pozzolans are alumina-silicate materials, partially replacing cement to improve many durability features of concrete. They can also help the environment and contribute to sustainable development through reducing the production of cement, culminating in the decrease of carbon-dioxide. One of the important applications of pozzolans is in the production of self-consolidating concrete (SCC), a concrete that has been receiving extensive attention nowadays due to its properties. On the other hand, one of the durability features is the resistance of concrete against scaling due to freezing and thawing in the presence of salt that generally causes distress in the surface of concrete. In some previous studies, it was observed that binary (one pozzolan along with cement) and ternary (two pozzolans along with cement) blends decreased resistance against salt scaling despite providing considerable improvements in durability characteristics of concrete. There has been limited studies on scaling resistance of ternary and quaternary blends (three pozzolans along with cement) done to date. Hence, the purpose of this study was to investigate the effect of binary, ternary and quaternary blends on SCC scaling. For this purpose, 0, 10 and 20 percent of trass and pumice, beside 10% of silica fume was used in 9 mixtures in addition to two mixtures with 3% air-entrainment. The results illustrated that a ternary mix had the best performance among non-air-entrained mixtures. Overall, binaries and ternaries illustrated good scaling resistance compared to quaternaries. In addition, air-entrainment significantly increased resistance against salt scaling.

    Keywords: SCC, binary, ternary, quaternary blends, scaling
  • Komeil Momeni * Pages 111-121
    In the current study, mechanical properties and durability of polymer modified mortars by Styrene Butadiene Resin (SBR) containing glass powder and slag is studied. Different mix design with and without SBR is regarded by consideration of different amount of glass powder and slag individually or simultaneously, and furthermore, hybrid or individual presence on glass, polypropylene, and steel fibers is investigated. In all of the fiber-reinforced mixes, tensile and flexural strengths were increased. Also, the presence of SBR improved these strengths. The maximum of flexural strength was observed in polymer modified mortars contained hybrid fibers of glass, polypropylene, and steel. In these mixes with presence of 10% glass powder, 10% slag and, 5% slag and 5% glass powder, the flexural strength increased 36.05, 31.84 and 41.06% , respectively. Polymer modified mortars showed higher T_150^D toughness and the presence of SBR significantly increased the energy absorption of mixes. Moreover, simultaneous use of glass powder and slag enhanced the energy absorption. The use of SBR drastically improved the durability against acidic environment. The effect was observed in weight loss, and residual strength of samples after exposure the sulfuric acid environment. The residual compressive strength after exposure to acid in polymer modified mortars contained polypropylene and steel fibers with presence of 10% glass powder, 10% slag and, 5% slag and 5% glass powder, were respectively, 33.26, 33.42 and 33.76% higher than control sample.
    Keywords: Polymer Modified Mortar, SBR, Energy Absorption, Durability, fibers